MediaWatch

Storsælgende danske film giver fornyet håb til biografbranchen

Efter længere tids bekymring for en egentlig biografkrise under coronapandemien er billetsalget steget gevaldigt i de seneste måneder. Og det er især danske film som "Ternet Ninja 2", der har lokket folk i salene.

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

53 pct. af det samlede danske biografbilletsalg er gået til danske film i første halvår af 2021 - bl.a. har Anders Matthesens "Ternet Ninja 2" solgt omkring 600.000 billetter på blot tre uger. Det skriver Berlingske.

Foruden den populære animationsfilm har Bille Augusts "Pagten" solgt 190.000 billetter, mens også den hidtil ukendte instruktør Lisa Jespersens debutfilm "Hvor kragerne vender" har ramt 140.000 solgte billetter.

"Den gode nyhed er, at de mange solgte billetter til de danske film viser, at folk stadig vil i biografen, når de rigtige film er der. Derfor er der også grund til at tro, at besøgstallene vil blive normale igen til næste år," siger direktør for Danske Biografer Lars Werge, der forventer, at der samlet vil blive solgt omkring syv mio. billetter i år - et godt stykke under gennemsnittet på 13 mio.

Tre procent af befolkningen var i biografen i andet kvartal 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs