MediaWatch

Enhedslisten ser medieforhandlinger som vigtigste kulturpolitiske opgave

Selvom kulturlivet i bred forstand kalder på politisk opmærksomhed, står de kommende medieforhandlinger øverst på Enhedslistens kulturpolitiske agenda ifølge ordfører.

Globale techkoncerner har haft frit spil for længe, mener Søren Søndergaard, kultur- og medieordfører for Enhedslisten | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Skal der peges på ét emne, der kulturpolitisk har højeste prioritet, så er det forhandlingerne om et nyt medieforlig. Sådan lyder det fra Enhedslistens kultur- og medieordfører, Søren Søndergaard, i et debatindlæg på Altinget.

"I Danmark har vi stadig en relativ stærk public service-sektor på tv- og radioområdet. Og vi har en række forskellige publicistiske medier. Men det er ingen naturlov, og de er under voldsomt internationalt pres. For eksempel på annonceområdet, hvor en stadig større del af indtjeningen tilfalder multinationale giganter, som betaler ingen eller kun meget lidt skat i Danmark."

Han peger på sidste års eksempel, hvor Google fjernede DR's børneapp fra deres app-butik på grund af lakridspiber, som et eksempel på, hvor udviklingen er på vej hen, hvis ikke der bliver taget fat på arbejdet med at sætte nationale grænser for multinationale techkæmper.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs