MediaWatch

"Pagten"-producent indgår eksklusiv distributionsaftale med Scanbox

Produktionsselskabet Motor og distributionsselskabet Scanbox Entertainment rykker tættere sammen og indgår aftale, der giver Scanbox eksklusivitet på distributionen af Motors filmproduktioner.

Direktør for Motor Jesper Morthorst (tv), med direktør for Scanbox, Thor Sigurjonsson, samt direktør og medstifter af Motor Christian Torpe og Head of Theatrical fra Scanbox Merete Christensen (th) | Foto: Scanbox Entertainment

Distributionsselskabet Scanbox Entertainment får fremover eneret på at distribuere og markedsføre film fra produktionsselskabet Motor, der bl.a. står bag biografaktuelle "Pagten" og dramaserien "Fred til lands".

Det skriver parterne i en pressemeddelse, efter de har indgået en ekslusivaftale om et partnerskab, når kommende film fra Motor skal ud i verden og møde publikum i biografer og på streamingtjenester.

Selskaberne samarbejder i øjeblikket om to kommende film, "Du som er i himlen" af Tea Lindeburg samt "Venuseffekten" af Anna Emma Haudal, som begge får premiere i det kommende års tid.

Med aftalen vil samarbejdet også favne fremtidige filmproduktioner som "Fremmed" af Mads Hedegaard, der begynder optagelser i 2022.
 
"Vi er meget glade for at indgå et eksklusivt samarbejde med Motor, som drives af dygtige folk med stor erfaring og har et øje for kvalitetsfilm med en appel til et bredt publikum," udtaler adm. dir. for Scanbox Entertainment, Thor Sigurjonsson.

Filmselskabet Motor blev stiftet i 2018 af manuskriptforfatter Christian Torpe og producer Jesper Morthorst. De har tidligere stået bag "Stille Hjerte" af Bille August og tv-serier som "Rita" og "Norskov".

"Med Scanbox har vi fundet en film-partner, der er uafhængige som os selv, og som derfor udstråler både mod og selvsikkerhed i deres valg. De går efter præcis de samme film, som vi selv gør – og det her er altså endnu engang historien om at 'lige børn leger bedst'," siger adm. direktør og producer Jesper Morthorst fra Motor i meddelelsen.
 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs