MediaWatch

TV 2 henter sydkoreansk underholdningsformat til Danmark

Underholdningsshowet "The masked singer" får til november premiere på TV 2, der har købt formatet, hvor kendte danskere skal synge i forklædning.

Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix

Med titlen "Hvem holder masken?" i sin danske version har TV 2 investeret i et nyt underholdningsshow, der glider over skærmen til november med Ibi Støving som vært. Det oplyser stationen i en artikel på tv2.dk.

I korte træk handler programmet om, at 10 kendte personer skal synge i forklædning i forbindelse med et sceneshow, og så skal et panel samt tv-seere gætte, hvem der er bag udklædningen.

"'Hvem holder masken?' er både surrealistisk, sjovt og stærkt vanedannende, og vi håber, at seerne vil kaste sig grådigt over gættelegen, som vi har set det i andre lande," siger TV 2-redaktør Thomas Richardt Strøbech.

Han henviser til, at det sydkoreanske format siden 2015 har spredt sig til produktioner i 46 lande, heriblandt Australien, England og USA. Det oplyses ikke, hvem der skal producere programmet for TV 2.

Ifølge kanalchef på TV 2, Dorthe Thirstrup, der under Copenhagen TV Festival løftede sløret for indkøbet tidligere mandag, er der tale om en stor investering - men også nyt land for tv-stationen.

"Det er jo en af dem der, hvor vi laver noget stjernedyrt og satser stort. Vi kan lande lige på maven på den her," udtalte hun under en præsentation af underholdningsprogrammet på Copenhagen TV Festival.

"Vi producerer mere dansk indhold end nogensinde før, men det er for homogent og blegt"

TV 2 lægger underholdningsformat ned efter første sæson 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs