MediaWatch

Dansk distributør hapser rettigheder til fransk guldpalmevinder

"Titane", som modtog årets gyldne palmer ved filmfestivalen i Cannes, er blevet købt af mindre dansk filmdistributør, som vil få filmen ud til danske biografer.

Den 37-årige instruktør Julia Ducournaus modtog Guldpalmen i Cannes i weekenden. | Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix

Den danske filmdistributør Another World Entertainment har købt den franske thriller "Titane", som lørdag fik årets Guldpalme i Cannes. Det skriver Ekko Film.

Filmen er instrueret af 37-årige Julia Ducournaus og er hendes anden spillefilm efter kannibalfilmen Raw.

Ifølge Another World Entertainment har selskabet også købt rettighederne til at distribuere musicalen "Annette" og filmen "Nitram", som begge modtog priser ved festivalen.

Hvornår Guldpalmevinderen og de andre to prisvindere får biografpremiere i Danmark vides ifølge Ekko Film endnu ikke.

Sidste gang, Cannes-festivalen blev gennemført, var i 2019. Her var det den koreanske film "Parasite", der blev tildelt hovedprisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs