MediaWatch

Dansk distributør hapser rettigheder til fransk guldpalmevinder

"Titane", som modtog årets gyldne palmer ved filmfestivalen i Cannes, er blevet købt af mindre dansk filmdistributør, som vil få filmen ud til danske biografer.

Den 37-årige instruktør Julia Ducournaus modtog Guldpalmen i Cannes i weekenden. | Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix

Den danske filmdistributør Another World Entertainment har købt den franske thriller "Titane", som lørdag fik årets Guldpalme i Cannes. Det skriver Ekko Film.

Filmen er instrueret af 37-årige Julia Ducournaus og er hendes anden spillefilm efter kannibalfilmen Raw.

Ifølge Another World Entertainment har selskabet også købt rettighederne til at distribuere musicalen "Annette" og filmen "Nitram", som begge modtog priser ved festivalen.

Hvornår Guldpalmevinderen og de andre to prisvindere får biografpremiere i Danmark vides ifølge Ekko Film endnu ikke.

Sidste gang, Cannes-festivalen blev gennemført, var i 2019. Her var det den koreanske film "Parasite", der blev tildelt hovedprisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs