MediaWatch

Hollandske mediehuse undersøger mulighed for fælles forhandlinger med techgiganter

Som følge af et nyt ophavsretsdirektiv vil hollandske medier forsøge at pulje forhandlinger med bl.a. Google og Facebook om brugen af mediernes indhold. I Danmark har en række medier stiftet fælles selskab med samme formål.

12 hollandske mediehuse, herunder avisejer DPG Media, vil undersøge muligheden for at forhandle kollektive rettighedsaftaler med techgiganter. | Foto: PR/DPG Media

12 hollandske mediehuse går nu sammen for at undersøge, om de fælles kan forhandle om brugen af deres indhold med techgiganter som Facebook og Google. Det oplyser medierne i en pressemeddelelse ifølge det hollandske nyhedsmedie Neterlands News Live.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at et nyt EU-direktiv om ophavsret trådte i kraft i sidste måned. Direktivet udvider mediernes muligheder for hver især at forhandle med platformene om en rettighedsbetaling, når deres indhold bliver brugt på platformene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs