MediaWatch

Hollandske mediehuse undersøger mulighed for fælles forhandlinger med techgiganter

Som følge af et nyt ophavsretsdirektiv vil hollandske medier forsøge at pulje forhandlinger med bl.a. Google og Facebook om brugen af mediernes indhold. I Danmark har en række medier stiftet fælles selskab med samme formål.

12 hollandske mediehuse, herunder avisejer DPG Media, vil undersøge muligheden for at forhandle kollektive rettighedsaftaler med techgiganter. | Foto: PR/DPG Media

12 hollandske mediehuse går nu sammen for at undersøge, om de fælles kan forhandle om brugen af deres indhold med techgiganter som Facebook og Google. Det oplyser medierne i en pressemeddelelse ifølge det hollandske nyhedsmedie Neterlands News Live.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at et nyt EU-direktiv om ophavsret trådte i kraft i sidste måned. Direktivet udvider mediernes muligheder for hver især at forhandle med platformene om en rettighedsbetaling, når deres indhold bliver brugt på platformene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs