MediaWatch

Netflix investerer i danske talenthold

Partnerskabet mellem Fonden Filmtalent og den amerikanske streamingtjeneste udmønter sig nu i tre udvalgte talenthold, der får en pose penge i hånden til at udvikle og producere et pilotafsnit.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Streamingselskabet har sammen med Fonden Filmtalent, der bl.a. står bag filmværksteder i København, Aarhus og Odense, udvalgt tre hold af filmtalenter, der nu har fået 100.000 kr. til udvikling og produktion af et pilotafsnit af en tv-serie. Det skriver Berlingske.

Det udspringer af et partnerskab mellem Netflix og Fonden Filmtalent, der blev indgået tidligere i år under navnet Serieskolen.

Holdene er udvalgt blandt 217 ansøgere og får altså nu hver 100.000 kr. til at udvikle og producere et afsnit på 15 minutter.

"Med partnerskabet har vi taget et vigtigt spadestik mod udviklingen af fremtidige talenter i Danmark, der også skal være med til at sikre endnu mere dansk indhold," udtaler Chris Mack, chef for Creative Talent Investment & Development hos Netflix, i en pressemeddelelse.

Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprojekt, der har som ambition at udvikle en ny generation af kreative talenter i Danmark med fokus på tv-serier. De udvalgte i forløbet er og bliver undervist af fagfolk fra både Netflix og den danske filmindustri.

Dansk fond og Netflix vil udklække serietalenter med nyt samarbejde

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs