MediaWatch

Rigsret forbyder tv-optagelser fra indledende retsmøde

Der må ikke optages levende billeder eller fotograferes under det indledende retsmøde i sagen mod tidligere minister Inger Støjberg.

Det var tilladt at fotografere og filme det indledende retsmøde i rigsretssagen mod Inger Støjberg i få minutter. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den første kendelse er blevet afsagt i rigsretssagen mod Inger Støjberg - formanden for Rigsretten har forbudt optagelsen af live-tv under det indledende retsmøde. Det skriver DR.

Dermed blev det kun til et par minutters livebilleder og fotografier af seancen.

Muligheden for at se tv-billeder fra sagens hovedforhandlinger, der bliver skudt i gang 2. september, er imidlertid ikke stendød - endnu. Rigsretten vil afgøre det spørgsmål senere på dagen.

En stribe medier - herunder dk4, DR, TV 2, Politiken og Ritzau - havde søgt om tilladelse til at udsende tv-signalet fra Folketingets TV på deres egne kanaler og platforme. De har også søgt om at transmittere optagelserne fra hovedforhandlingerne.

Inger Støjberg fik i juni afvist en lovforslag om at sende direkte tv fra hele rigsretssagen. Som en uafhængig myndighed kan Rigsretten dog selv tage beslutningen.

Det er fortsat tilladt at liveblogge fra retsmødet.

Dk4 transmitterer første minutter af Støjberg-sag og håber på mere

Større medier støtter direkte tv-billeder fra Støjbergs sag 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs