MediaWatch

Svensk public service-station vil dele live-transmissioner - også efter corona

Den svenske public service-station SVT vil i en prøveperiode efter sommerferien fortsætte med at dele live-feed med andre medier fra bl.a. pressemøder, siger adm. direktør.

Private svenske medier kan koble sig på SVT's live-transmissioner - fx af vigtige afstemninger i Riksdagen. | Foto: Claudio Bresciani/TT/Ritzau Scanpix

Svenske SVT vil tage en erfaring og arbejdsgang med sig fra coronatiden og fortsætte med at dele live-sendinger fra fx offentlige pressemøder gratis med medier, der er medlemmer af de svenske mediers interesseorganisation Utgivarna. Det skriver Dagens Media.

"Jeg har på samtaler med kolleger i de kommercielle medier forstået, at der er efterspørgsel på muligheden for at kunne koble sig på og bruge SVT's live-rapportering. SVT har tidligere delt Folkhälsomyndighetens (Sundhedsstyrelsens, red.) pressekonferencer, taler fra statsministeren og kongen med andre medier. Erfaringerne er gode. Det sparer ressourcer, når der ikke er behov for hold fra flere forskellige redationer, ressourcer, der i stedet kan bruges til uddybninger eller til at finde nye vinkler på en nyhed," skriver SVT's adm. direktør Hanna Stjärne på STV's hjemmeside.

Ordningen vil i første omgang gælde i en prøveperiode på et halvt år efter sommerferien, og SVT vil forsat have rettighederne til materialet, fremgår det.

Beslutningen hilses velkommen af ​​formanden for Utgivarna, Thomas Mattsson, der kalder det "et eksempel på konstruktive forbindelser mellem svensk public service og kommercielle medier", skriver Dagens Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs