MediaWatch

Kritik rammer TV 2 efter falsk historie

En historie om det grønlandske valg hos TV 2 har vist sig at være fup, men nåede at blive bragt, fordi TV 2 tilsidesatte normale journalistiske procedurer, lyder kritikken fra mediekommentator.

Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

TV 2 erkender at have begået i "alvorlig fejl", da stationen i april bragte en artikel om den grønlandske politiker Múte B. Egede, hvor han blev beskyldt for ikke at erklære sig inhabil, da han på politiske møder var med til at træffe beslutninger, som i princippet også kunne påvirke rammerne for hans eget selskab MK AGRO. Det fortæller Ulla Pors til Politiken.

Hendes kommentarer falder i forbindelse med en kritik, mediekommentator Lasse Jensen rejser af TV 2, som han mener har "tilsidesat normale journalistiske procedurer" i sagen.

"Man skal som tommelfingerregel altid have mindst to af hinanden uafhængige kilder, der bekræfter historien. Og TV 2 har jo kun haft én, og de har ikke givet politikeren mulighed for at svare på anklagen, så de har sådan set overtrådt to af de mest alvorlige regler i bogen," siger han til Politiken.

Sagen er blusset op, måneder efter artiklen blev bragt - og TV 2 erkendte sin fejl i april - efter Ekstra Bladet i denne uge kunne berette, at TV 2 blev tippet om, at historien var falsk fra Transparency International Greenland, men valgte at se bort fra advarslen og bringe artiklen, der kunne få indflydelse på valgkampen i Grønland, alligevel.

TV 2 har allerede rettet og beklaget artiklen og at den blev bragt uden stationen "havde ikke dokumentation til at underbygge artiklens påstand om mulig inhabilitet. Det er samtidig en åbenlys fejl, at artiklen ikke blev fremlagt for Egede til kommentar. Artiklen levede dermed ikke op til TV 2s vanlige kvalitetskontrol".

Organisation advarede TV 2 mod falsk historie op til grønlandsk valg 

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs