MediaWatch

Kulturminister vil rette brist og genåbne pulje til trængte tv-producenter

Betingelserne for at søge en pulje til kompensation af coronaramte produktionsselskaber har vist sig at være for skrappe - og derfor vil Kulturministeriet nu ændre vilkårene og genåbne puljen, så flere kan søge. Puljen havde tocifret millionbeløb tilovers efter første ansøgningsrunde.

Producenten SAM led sidste år tab på produktionen af "Friheden II", men var afskåret fra at søge kompensation. Nu får selskabet en ny mulighed efter melding fra kulturministeren. | Foto: PR/Nent

En pulje på 24,4 mio. kr. til kompensation af film- og tv-producenter, som fik udskudt eller aflyst deres produktioner på grund af den første coronanedlukning, har stadig ca. 10,3 mio. kr. tilovers og skal nu genåbnes med nye og lempede krav til ansøgerne.

Det fremgår af et aktstykke fra 9. juni, hvor kulturminister Joy Mogensen (S) beder Finansudvalget godkende, at puljen åbnes på ny.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs