MediaWatch

Producenter og rettighedsforvaltere giver ny ophavsretslov topkarakter

Producentforeningen og Copydan Verdens TV er tilfredse med ændringen af dansk ophavsretslov på tv-området, fordi den sikrer lige vilkår for gamle, nye og fremtidige virksomheder, der benytter sig af beskyttet indhold, lyder det.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Det var længe ventet, da et stort flertal i Folketinget i sidste uge vedtog en modernisering af dansk ophavsretslov få dage før de to EU-direktiver, lovændringen er baseret på, skulle være absorberet i dansk lov inden mandag d. 7. juni.

Særligt udvidelsen af ophavsretslovens paragraf 35 giver de rettighedshavere, som direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov, repræsenterer, ro i maven om fremtiden, mener han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs