MediaWatch

Ledigheden i journalisternes a-kasse er dalende

Fra året inden coronapandemien til i dag har ledigheden i journalisternes a-kasse været på rutsjebanetur. Først steg den til over 11 pct., men siden er den faldet igen. Den er dog fortsat over normalniveauet, viser tal fra AJKS.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog, AJKS, har i skrivende stund 2304 ledige medlemmer, hvilket svarer til ni pct. af den samlede medlemsskare. Det skriver Journalisten.

På samme tidspunkt sidste år, hvor Danmark var lukket ned som følge af coronakrisen, var tallet oppe på 11,5 pct., og i maj 2019, inden vi stiftede bekendskab med corona, var tallet nede på 6,6 pct. Ifølge Linda Garlov, direktør i a-kassen, går det dermed den rigtige vej med ledigheden, men hun forudser en sæsonbestemt stigning i næste måned.

"Vi får færre ledige, og det er normalt på den her tid af året, fordi vi er i en periode, hvor dimittenderne er ved at finde job igen. Når vi så når juni måned, så kommer der et nyt hold dimittender, og det er jo et stort hold, når det er om sommeren, og så vil ledigheden stige igen," siger Linda Garlov.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs