MediaWatch

Amazon overvejer opkøb af James Bond-producent

Ifølge Bloomberg News er Amazon parat med et bud på 9 mia. dollar for filmproduktionsselskabet Metro-Goldwyn-Meyer.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS / X00234

Amazon er i opkøbsforhandlinger med filmproduktionsselskabet Metro-Goldwyn-Meyer, MGM, der måske er bedst kendt som selskabet bag de mange James Bond-film.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en unavngiven kilde med kendskab til forhandlingerne.

Amazon, hvis forretningsområde spænder fra en online handelsplatform og levering til egen streamingtjeneste, overvejer ifølge Bloomberg News et bud på 9 mia. dollar - svarende til godt 54,8 mia. kr. - men ifølge mediets kilde er der fortsat mange detaljer, der skal falde på plads, før aftalen er endelig.

Opnår de to parter til en gensidig forståelse vil det være den anden store handel inden for underholdningsbranchen, efter at AT&T og Discovery for få dage siden offentliggjorde en aftale om at skabe et nyt selskab, der skal tage kampen op med streamingkæmper som Netflix og Disney+.

Ifølge Bloomberg er også Amazons streamingtjeneste, Amazon Prime Video, under pres fra konkurrenterne for at få mere indhold.

Amazon-aktien ligger tirsdag med en stigning på 0,3 pct. i 3279,89 dollar.

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs