MediaWatch

Amazon overvejer opkøb af James Bond-producent

Ifølge Bloomberg News er Amazon parat med et bud på 9 mia. dollar for filmproduktionsselskabet Metro-Goldwyn-Meyer.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS / X00234

Amazon er i opkøbsforhandlinger med filmproduktionsselskabet Metro-Goldwyn-Meyer, MGM, der måske er bedst kendt som selskabet bag de mange James Bond-film.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en unavngiven kilde med kendskab til forhandlingerne.

Amazon, hvis forretningsområde spænder fra en online handelsplatform og levering til egen streamingtjeneste, overvejer ifølge Bloomberg News et bud på 9 mia. dollar - svarende til godt 54,8 mia. kr. - men ifølge mediets kilde er der fortsat mange detaljer, der skal falde på plads, før aftalen er endelig.

Opnår de to parter til en gensidig forståelse vil det være den anden store handel inden for underholdningsbranchen, efter at AT&T og Discovery for få dage siden offentliggjorde en aftale om at skabe et nyt selskab, der skal tage kampen op med streamingkæmper som Netflix og Disney+.

Ifølge Bloomberg er også Amazons streamingtjeneste, Amazon Prime Video, under pres fra konkurrenterne for at få mere indhold.

Amazon-aktien ligger tirsdag med en stigning på 0,3 pct. i 3279,89 dollar.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs