Biografer åbner med næsten dobbelt op på premierelisten resten af året

Torsdag må landets biografer igen slå dørene op efter måneders nedlukning. Det seneste års udskudte premierefilm resulterer i, at der i resten af 2021 næsten er dobbelt så mange ugentlige premierefilm som sidste år.
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Danmarks største biografkæde, Nordisk Film Biografer, håber, at behovet for oplevelser uden for hjemmet og markant flere ugentlige premierefilm kan trække det danske publikum ind i de mørke sale, når biografer landet over må åbne op igen fra torsdag 6. maj. Det skriver Jyllands-Posten.

"Også før pandemien var der meget snak om, at streamingkanalerne ville vinde publikum, men under nedlukningen er jeg faktisk blevet bekræftet i, at den fygt er ubegrundet. For vi leverer "ud af hjemmet"-oplevelser, og et vil der altid være behov for - måske endda endnu mere nu," siger Casper Bonavent, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, til Jyllands-Posten.

Siden første nedlukning i 2020 er en del filmpremierer blevet udskudt og står nu til at få premiere i de resterende knap otte måneder af 2021, hvilket betyder, der i gennemsnit vil være 4 premierefilm om ugen mod blot 2,3 i 2020.

Yderligere genåbning på plads: Her er hovedpunkterne

Nordisk Film Biografer forventer markant opbemanding for at kunne håndtere coronapas 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter