MediaWatch

Oscarnomineret afviser beskyldninger om plagiat

Den danske instruktør bag den Oscarnominerede kortfilm "The Letter Room" afviser, hun har plagieret en tyrkisk film.

Danske Elvira Lind (tv.) er instruktør på kortfilmen "The Letter Room", der var nomineret til en Oscar i sidste uge, dog uden at løbe med statuetten. | Foto: VALERIE MACON/AFP/Ritzau Scanpix

Filminstruktør Elvira Lind afviser i et opslag på Instagram, at hendes kortfilm "The Letter Room", der var nomineret til en Oscar, har ladet sig inspirere lidt for meget af den tyrkiske film "Passed by Censor". Det skriver DR.

Det sker, efter det mandag kom frem, at den tyrkiske filminstruktør Serhat Karaaslan vil sende sine advokater efter Elvira Lind med et krav om kompensation, fordi han er overbevist om, at "The Letter Room", er et plagiat af plottet fra hans egen spillefilm.

"Hverken mig eller nogle andre involverede i "The Letter Room" havde set eller været opmærksomme på den tyrkiske film, før de tyrkiske advokater bad om økonomisk kompensation. Vores film er et fuldstændig selvstændigt værk," skriver Elvira Lind på Instagram.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs