MediaWatch

Filmen "Druk" og instruktøren bag er nomineret til en Oscar

Thomas Vinterberg er nomineret til en Oscar for Bedste Instruktør for filmen "Druk", oplyser oscarakademiet. Dansk filmklipper er også nomineret.

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

For første gang siden 2017 får en dansk film mulighed for at modtage en Oscar for Bedste Internationale Film.

Thomas Vinterbergs film "Druk" er nemlig mandag blevet nomineret til en Oscar for Bedste Internationale Film, oplyser akademiet.

Også Thomas Vinterberg selv er nomineret til en Oscar for Bedste Instruktør.

"Druk" er også nomineret til fire priser ved Storbritanniens største filmpris BAFTA, der afholdes 11. april.

Her er filmen nomineret til Bedste Ikke-engelsksprogede Film, Bedste Instruktør, Bedste Manuskript og Bedste Mandlige Hovedrolle.

Blandt mange andre nomineringer var filmen også nomineret til Bedste Udenlandske Film ved dette års Golden Globes. Prisen gik til "Minari".

En biografsucces

Herhjemme fik "Druk" solgt over 800.000 biografbilletter inden vinterens coronanedlukning også lukkede biograferne.

"Druk" er et drama om fire gymnasielærere og deres forsøg på at genfinde livsgnisten ved hjælp af indtagelse af alkohol. Lærerne beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Men jo mere alkohol, de får indenbords, jo mere begynder det at køre af sporet.

"Druk" er instrueret af Thomas Vinterberg, skrevet af Vinterberg og Tobias Lindholm og produceret af Sisse Graum og Kasper Dissing for Zentropa. Filmen er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmklipper er nomineret

Også den danske filmklipper Mikkel E.G. Nielsen er nomineret til en Oscar for Bedste Klipning i filmen "Sound of Metal".

48-årige Mikkel E.G. Nielsen er uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 2001. Han har de seneste 20 år været en del af produktionen som klipper på flere danske biografsucceser.

Blandt andet "Kongekabale" fra 2004 og "En kongelig affære" fra 2012. Mikkel E.G. Nielsen vandt en Robert i 2005 for sit klippearbejde med "Kongekabale".

"Sound of Metal" er en dramafilm fra 2020 af den amerikanske instruktør Daris Marder.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs