MediaWatch

Mistanke om mulig inhabilitet får minister til at varsle ændringer i DFI's bestyrelse

Flere af medlemmerne i Filminstituttets bestyrelse har også plads ved bordet hos andre foretagender inden for film og tv. Det kan være i strid med loven, og kulturministeren går nu ind i sagen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil ændre proceduren for sammensætning af bestyrelsen for Det Danske Filminstitut (DFI efter debat om potentiel inhabilitet hos nuværende medlemmer. Det skriver Berlingske.

Mistanken om inhabilitet er opstået, fordi flere af DFI's bestyrelsesmedlemmer også sidder i andre bestyrelser for virksomheder bag film- og tv-produktioner, der modtager støttekroner fra filminstituttet. Det er på kant med filmloven, men er ikke noget, bestyrelseskandidater til DFI hidtil har skullet redegøre for. Det burde det dog have været, mener ministeren.

"Praksis vil derfor blive ændret, og da DFI står overfor at skulle have en ny bestyrelse, vil dette ske allerede i år," skriver Joy Mogensen i et svar til Folketinget ifølge Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs