MediaWatch

Kina sigter tilbageholdt australsk journalist for at udlevere statshemmeligheder

Kina ser den australske journalist Cheng Lei, som har arbejdet for kinesisk stats-tv, som en trussel mod Kinas sikkerhed.

Cheng Lei er tilbageholdt i Kina. | Foto: Ng Han Guan/AP/Ritzau Scanpix

I september kom det frem, at Kina tilbageholdt den australske journalist Cheng Lei og "under overvågning i en udvalgt bolig". Dengang var hun mistænkt for at have foretaget "kriminelle handlinger med fare for Kinas sikkerhed", og nu er hun også sigtet i sagen. Det skriver Financial Times.

Cheng Lei, som har arbejdet for den engelsksprogede statslige tv-kanal CTGN i Kina i otte år, forsvandt pludselig i august sidste år, inden det kom frem, at Kina havde taget hende i sin varetægt. Ifølge den australske udenrigsminister, Marise Payne, er Cheng Lei sigtet for at have udleveret kinesiske statshemmeligheder til andre lande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs