MediaWatch

Fox News aflyser populært program med trofast Trump-støtte

Lou Dobbs' daglige program med hundredtusindvis af seere er aflyst, efter at Fox News er blevet sagsøgt.

Den trofaste Trump-støtte Lou Dobbs' program på Fox News er hevet af sendefladen | Foto: Karen Bleier/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske tv-station Fox News har aflyst et populært tv-program, hvor den trofaste Trump-støtte Lou Dobbs er vært.

Beslutningen er taget, dagen efter at Fox News er blevet sagsøgt for at viderebringe påstande om valgsvindel.

Det er selskabet Smartmatic, som leverede teknologi til afviklingen af det amerikanske valg i november, som har sagsøgt Fox News for injurier.

Lou Dobbs, som er en af tidligere præsident Donald Trumps mest trofaste støtter på tv, viderebragte utrætteligt påstande om valgsvindel, efter at Trump tabte præsidentvalget i november.

Han inviterede blandt andet Sidney Powell, en af Trumps advokater, i programmet.

Her påstod advokaten - uden at have beviser for det - at maskiner til stemmeafgivning havde ændret stemmer i Trumps favør til stemmer til Biden.

Lou Dobbs daglige program "Lou Dobbs Tonight" havde i gennemsnit mere end 300.000 seere hver aften på Fox News' søsterkanal Fox Business. Det er det højeste seertal på Fox Business.

Tv-programmet med den markante vært har kørt i ti år. Men Fox News afviser, at afviklingen af programmet har noget med søgsmålet at gøre.

"Som vi sagde i oktober, overvejer Fox News Media regelmæssigt programændringer."

"Og planer for nye formater og passende programmer efter valget er på plads," siger en talsperson.

Aflysningen af programmet "er en del af de planlagte ændringer" ifølge talspersonen.

Fox News bliver sagsøgt for milliarder for valgdækning 

Trump-venligt socialt netværk er tvunget offline 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs