MediaWatch

Forfatter stopper som taleskriver for klimaminister

Knap halvandet år efter forfatteren Kaspar Colling Nielsen blev taleskriver for klimaminister Dan Jørgensen, stopper han.

Kaspar Colling Nielsen på Kulturmødet på Mors i sommeren 2019. | Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Efter knap halvandet år og 142 taler, stopper forfatteren Kaspar Colling Nielsen som taleskriver for klima- og energiminister, og i øjeblikket også fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen (S).

Det skriver Kulturmonitor, efter Kaspar Colling Nielsen på Facebook har meldt ud, at han forlader stillingen for at vende tilbage til at skrive romaner frem for politiske taler.

"Det har været en vildt spændende tid for mig. Fedt, at arbejde sammen med så mange dygtige og engagerede embedsfolk, som arbejder til langt ud på aftenen og i weekenderne på den grønne omstilling (der var samlet set 19 års overarbejde i departementet sidste år). Det har også været interessant at se systemet indefra,” skriver Kaspar Colling Nielsen, der begyndte i ministeriet 1. oktober 2019.

Kaspar Colling Nielsen har bl.a. skrevet romanerne "Mount København" og "Den danske borgerkrig 2018-24" og senest "Dengang Dinosaurene var små", der udkom i efteråret.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs