MediaWatch

Dansk fond og Netflix vil udklække serietalenter med nyt samarbejde

Det er med ønsket om at udvikle talenter, at Fonden Filmtalent og Netflix sammen søsætter Serieskolen.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Streamingtjenesten Netflix og Fonden Filmtalent står bag et nyt initiativ, som skal være med til at udvikle talenter inden for produktion af serier. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Tiltaget har fået navnet Serieskolen og består af bl.a. en række workshops. Ud af deltagerne på forløbet bliver tre udvalgt til at producere et 15 minutter langt pilotafsnit, og med dét følger et budget på 100.000 kr.

"Netflix har nu i en årrække investeret med succes i lokalt indhold i Danmark, så det er et naturligt næste skridt også at investere i det kreative økosystem. Hele den danske branche efterspørger stadig flere talenter og det tror vi på, at Serieskolen kan levere," siger Jeanette Reutzer, direktør for Fonden Filmtalent, i meddelelsen.

Der er ansøgningsfrist for at blive optaget på Serieskolen ved udgangen af februar.

Fonden Filmtalent arbejder med at udvikle filmtalenter i Danmark i et samarbejde mellem film- og animationsværksteder i København, Aarhus, Odense og Viborg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs