MediaWatch

Public service-medier sætter tal på forskelle i værtslønninger

Som udløber af Sofie Lindes opråb om aflønning af tv-værter har Kulturministeriet bedt en række public service-medier om at fremlægge redegørelser, og de er gjort op, viser aktindsigt.

Sofie Linde satte gang i debatten om sexisme i mediebranchen og herunder værtslønninger, da hun var vært ved Zulu Comedy Galla. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det er ikke et afgrundsdybt løngab mellem mandlige og kvindelige tv-værter, der hersker på public service-stationerne ifølge mediernes redegørelser til ejeren. Det fremgår af en aktindsigt, som MediaWatch har fået hos Kulturministeriet.

Debatten om værtslønninger tog fart i august, da tv-vært Sofie Linde, der bl.a. er vært på TV 2's "X Factor", berettede om skævhed i aflønningen. Det fik kulturminister Joy Mogensen (S) til at bede først DR og TV 2 og siden TV 2 Regionerne om at redegøre for, hvordan mandlige og kvindelige værter bliver betalt for at gå på arbejde. Redegørelserne fra DR og TV 2 landede på ministerens bord i løbet af september og de øvrige fulgte kort efter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs