MediaWatch

ViacomCBS lancerer streamingtjeneste i Danmark i marts

Brugere på den anden side af Atlanterhavet får først adgang til ny streamingtjeneste fra ViacomCBS, inden den går i land i Norden i slutningen af marts.

Foto: ViacomCBS

ViacomCBS sender sin varslede streamingtjeneste Paramount+ på markedet i Norden 25. marts, oplyser selskabet i en meddelelse.

Planerne om den nye, selvstændige streamingtjeneste blev luftet i september 2020. Tjenesten lanceres først i USA og Syd- og Mellemamerika 4. marts, inden turen altså kommer til Danmark og resten af Norden senere på måneden.

Hvad prisen bliver for Paramount+, er endnu ikke offentliggjort. Kataloget vil bl.a. byde på indhold fra Showtime, som er en del af ViacomCBS-familien.

Jesper Dahl, nordisk direktør for ViacomCBS, varslede i september over for MediaWatch, at partnerskaber bliver et væsentligt element i distributionen af den nye streamingtjeneste.

"Det kan være både være som del af en pakke, som vi er i dag hos Yousee og Canal Digital. Det kan også være aftaler med teleselskaber, som sælger adgang til Paramount+ alene eller sammen med andre tjenester. Indhold er uden tvivl det vigtigste konkurrenceparameter. Men distribution og dét at være tilgængelig på så mange platforme som muligt bliver også utroligt vigtigt," sagde han i september.

Paramount+ gik i land i Danmark i 2017 og er i dag tilgængelig for kunder hos Canal Digital og Yousee, men snart får tjenesten altså også et selvstændigt liv som streamingtjeneste.

Streamingtjeneste fra ViacomCBS får eget liv – men partnerskaber står stadig centralt 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs