MediaWatch

Biografer fik 65 millioner fra aktivitetspulje i 2020

Den såkaldte aktivitetspulje har uddelt et trecifret millionbeløb i 2020, og af dem er 65 mio. kr. gået til biografer.

Foto: Finn Frandsen

Landets biografer modtog 65 mio. kr. i 2020 fra den aktivitetspulje, der skal sætte gang i kulturaktiviteter, skriver Kulturmonitor på baggrund af en opgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

I alt blev der udbetalt 388,5 mio. kr. fra puljen i 2020, og den største bid af kagen gik til teater og anden scenekunst med 116,9 mio. kr., skriver Kulturmonitor.

Foruden aktivitetspuljen er der i forbindelse med coronakrisen oprettet en særskilt pulje, der skal komme landets biografer til gode. Den indeholder 20 mio. kr. Danske Biografer skriver på sin hjemmeside, at der i 2020 blev ansøgt om og tildelt knap 5 mio. kr. fra puljen.

Coronakrisen lagde en betydelig dæmper på biografernes billetsalg i 2020. Det faldt med omkring 46 pct. og landede på 7,2 mio. solgte billetter.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs