MediaWatch

Irsk public service-station undskylder efter satire-indslag om gud

Efter kritik fra både seere og biskopper har RTÉ, den irske pendant til DR, været ude med en undskyldning for at have vist et satireindslag om gud.

Sådan så det ud i indslaget, som RTÉ nu har undskyldt for. | Foto: Screenshot

Det irske public service-broadcaster RTÉ har set sig nødsaget til at gå ud med en undskyldning, efter man i programmet "New Year’s Eve Countdown Show" viste et satireindslag, hvor gud blev fremstillet som voldtægtsforbryder. Det skriver Berlingske på baggrund af en artikel fra The Independent.

Indslaget modtog hurtigt kritik fra både seere og Irlands katolske ærkebiskop, som tweetede, at indslaget var blasfemisk og fornærmende mod alle katolikker og kristne og krævede indslaget fjernet fra RTÉs streamingtjeneste. Kritikken fik RTÉ til at undskylde, men stationen har ikke ønsket at fjerne indslaget.

"Det varierer fra person til person, hvad der kan fornærme, særligt når det drejer sig om komedie og satire. Efter at have gennemgået klagerne, ønsker RTÉ at undskylde over for de seere, der blev fornærmet af indslaget," lød det ifølge The Independent i en pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs