MediaWatch

Distributører opfordrer til revision af DR's public service-kontrakt

Samspillet mellem statslig finansieret public service og kommerciel tv-produktion skal være blandt fikspunkterne, når rammerne om DR's virke skal fastlægges, mener Danske Mediedistributører.

Foto: Jens Dresling

Efter aflysningen af anden runde af DR-besparelser, som blev besluttet med finansloven for 2021, skal der laves en "fremadrettet revision" af DR's public service-kontrakt, skriver Ib Konrad Jensen, kommunikationsdirektør for tv-distributørernes brancheorganisation Danske Mediedistributører, i et debatindlæg hos Altinget.

"Kernen i tv-markedets økosystem er kombinationen af offentligt finansieret public service og kommerciel dansk tv-produktion. Målet med et nyt medieforlig må være at sikre et frugtbart samspil mellem de to, og DR har en vigtig rolle," skriver Ib Konrad Jensen og betoner også samspillet med distributørleddet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs