MediaWatch

Nent køber flere fodboldrettigheder før baltisk indtog

Nordic Entertainment Group er i gang med at forberede næste års udrulning af Viaplay i Baltikum, og i de bestræbelser har selskabet købt rettigheder til bl.a. Champions League.

Billede fra onsdagens Champions Legaue-kamp mellem Manchester United og Paris Saint-Germain. | Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Nordic Entertainment Group (Nent) går i 2021 i land med streamingtjenesten Viaplay i Estland, Letland og Litauen, og det vil ske med flere fodboldrettigheder end hidtil udmeldt. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Fra sommeren 2021 og tre år frem vil Nent således tilbyde Viaplay-abonnenterne Champions League, Europa League og den nye Europa Conference League. De nye fodboldrettigheder føjer sig til rettighederne til den tyske Bundesliga i fodbold, Formel 1 og den nordamerikanske ishockeyliga NHL, som Nent tidligere har løftet sløret for i de baltiske lande.

Viaplay bliver lanceret i de tre lande 9. marts. I modsætning til den nordiske pakkestruktur vil Viaplay kun bestå af én pakke i Baltikum, og den samler film, serier og sport til en månedlig pris på 9,99 euro.

Ud over Estland, Letland og Litauen har Nent varslet en lancering af Viaplay i Polen og USA i løbet af 2021. Ambitionen er, at der derefter vil komme yderligere fem lande til streamingtjenestens udbredelse i de kommende år. Ambitionen er at nå 10,5 mio. abonnenter inden udgangen af 2025. Det skal ses i forhold til den nuværende abonnementsbase hos Viaplay på knap tre mio.

I Danmark har Nent rettighederne til Champions League frem til 2024, mens Discovery Networks har rettighederne til Europa League. Fra 2021 overgår rettighederne til Europa League og den nye Europa Conference League til TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs