MediaWatch

Lukas Graham-dokumentar er mest sete i danske biografer i ni år

Med 18.678 solgte billetter slår Lukas Graham-dokumentar publikumsrekord som den mest sete danske dokumentar.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Dokumentaren ”7 years of Lukas Graham” slår rekord i danske biografer med indtil videre 18.678 solgte billetter.

Filmen havde Danmarkspremiere den 5. november 2020 i mere end 70 biografer.

Til sammenligning solgte den Oscarnominerede dokumentarfilm ”The Cave”, som havde premiere 9. januar 2020, 16.723 billetter i de danske biografer.

”7 Years of Lukas Graham” følger i syv år bandet Lukas Graham og i særdeleshed forsanger Lukas Forchhammer.

Det er instruktør René Sascha Johannsen, der i syv år har fulgt bandet og forsangeren med sit kamera.

Her kommer seerne med til både store koncerter, i optagestudiet, radioshows, men også hjem til familien. Ifølge René Sascha Johannsen er det en film om at turde forfølge sine drømme. Og at den er optaget over en lang periode har betydet, at man kommer helt tæt på forsangeren, siger instruktøren i en pressemeddelelse.

"Da jeg mødte Lukas Forchhammer, fornemmede jeg hurtigt, at der skete meget mere i hans sind, end hvad hans kontrollerede ydre umiddelbart gav væk. Jeg har som regel en vis evne til at læse mennesker og regne mine karakterer ud, men undervejs, som jeg begyndte at filme Lukas, blev jeg gang på gang overrasket over, hvor kompleks han er."

"Det tog lang tid at komme ind under huden på ham. Dels fordi det var en udfordring at få Lukas til at stole nok på mig til at lukke mig ind. Dels fordi det viste sig at være noget af en opgave at åbne op for hans mere dystre, mørke sider, som jeg følte lå og kogte under overfladen," siger han.

Lukas Graham er det første danske band nogensinde, der har opnået mere end en milliard streaminger på musiktjenesten Spotify. Det samme gælder musikvideoen til sangen ”7 Years”, der har opnået en milliard visninger på Youtube.

Filmen om bandet og forsangeren kan fortsat ses i 38 biografer rundt om i landet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere