MediaWatch

Tidligere TV 2-direktør: Forhold mellem chefer og ansatte var bredt accepteret

Der var en usund kultur på TV 2, hvor chefer og mellemledere havde mere eller mindre seriøse forhold til ansatte på TV 2, siger tidligere direktør, der indførte regler.

Per Mikael Jensen var direktør i TV 2 fra 2006 til 2007. | Foto: Jesper Stormly Hansen/Ritzau Scanpix

TV 2 har i årevis haft en kultur, hvor chefer og medarbejdere har haft seksuelle forhold til hinanden, og som har banet vej for en sexistisk kultur. Det beskriver seks kvinder og tidligere ansatte over for Journalisten, hvor også tidligere adm. direktør Per Mikael Jensen fortæller om det, der mødte ham, da han blev ansat i 2006.

”Jeg var overrasket over at møde en kultur, hvor det tilsyneladende var bredt accepteret, om ikke andet så i tavshed, at chefer og mellemledere havde mere eller mindre seriøse forhold til ansatte,” siger han.

Han fortæller, at han forsøgte at komme problemerne til livs ved at indføre strammere regler, som skulle mindske forekomsten af affærer mellem chefer og ansatte. Ifølge den tidligere TV 2-journalist Anna Gaarslev gik tiltagene fløjten, da Per Mikael Jensen stoppede i 2007.

Det er ikke første gang, TV 2 er omdrejningspunkt for en historie om sexisme. En række TV 2-journalister skrev i begyndelsen af september et støttebrev til Sofie Linde, som havde åbnet sexisme-debatten i mediebranchen. I midten af september var en række nuværende og tidligere TV 2-medarbejdere ude med kritik af kulturen på TV 2. Mediehuset har siden fået foretaget en sexisme-undersøgelse, som bl.a. pegede på problemer hos især nyhedsafdelingen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs