MediaWatch

BBC vil granske årtier gammelt interview med Diana efter beskyldninger

Et interview med Prinsesse Diana blev i 1995 set af 23 mio. briter, men nu vil BBC undersøge selve forløbet omkring interviewaftalen.

Foto: Ian Waldie/Reuters/Ritzau Scanpix

Omstændighederne omkring et interview med Prinsesse Diana tilbage i 1995 har vakt opsigt og beskyldninger, og det har nu fået den britiske public service-station BBC til at gå ind i sagen og indlede en undersøgelse. Det skriver flere medier herunder Politiken og The Guardian.

Det sker, efter Dianas bror, Charles Spencer, har beskyldt journalisten bag interviewet, der i dag er religionsdirektør hos BBC, for at bruge falske bankdokumenter med informationer om hoffet til at overbevise broren om, at han skulle få prinsessen til at stille op til interview. For at finde ud af, hvordan BBC fik interviewet med Diana, får mediekoncernen hjælp fra en højesteretsdommer, der vil lede undersøgelsen.

"BBC er fast besluttet på at få sandheden frem om, hvad der skete, og det er derfor, vi har nedsat en uafhængig undersøgelse," siger generaldirektør for BBC, Tim Davie, til BBC.

Interviewet blev dengang set af 23 mio. briter.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs