MediaWatch

Nordisk Film fremrykker premiere på ny film om Afdeling Q

På grund af udskydelser af flere internationale film har Nordisk Film besluttet at rykke premieren på ny Afdeling Q-film frem.

Biograferne får glæde af en ny film tidligere end forventet. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Egentlig skulle filmen "Marco Effekten" have premiere 4. februar, men Nordisk Film, som står bag, har besluttet at fremrykke premieredatoen til 21. januar. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det sker efter måneder, hvor danske film har været biografernes trækplaster, fordi premierer på flere udenlandske film er blevet udskudt.

"Situationen på biografmarkedet i 2020 har været ganske uforudsigelig, fordi mange af de store internationale film er blevet trukket tilbage fra markedet. Men heldigvis har publikum loyalt honoreret de danske kvalitetsfilm," siger Frederik Honoré, Market Director i Nordisk Film Distribution.

"Marco Effekten" er den første i en række nye filmatiseringer af Jussi Adler-Olsens bogserie om Afdeling Q. Der er allerede lavet tre filmatiseringer med Nikolaj Lie Kaas som hovedrolleindehaver. Den nye række af filmatiseringer har et nyt cast, og der er planlagt seks film i serien.

Produktionen af "Marco Effekten" har ligesom flere andre produktioner været ramt af coronakrisen. I marts besluttede man at udskyde optagelserne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs