MediaWatch

Nye krav vil forpligte danske film til at opgøre etnisk diversitet for at kunne få støtte

Efter en rapport har vist problemer med diskrimination i den danske film- og tv-branche, skal selskaber fremover kortlægge etnisk divisersitet på filmprojekter for at kunne modtage støtte, lyder et forslag fra Det Danske Filminstitut.

Der bør være krav om at opgive den etniske divseristet på filmprojekter for at kunne få støtte, lyder det fra DFI's direktør, Claus Ladegaard. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Det skal være et krav fremover, hvis en tv- eller filmproduktion vil søge støtte, at man fremlægger, hvor mange medarbejdere med anden etnisk baggrund der skal være en del af projektet. Sådan lyder det fra Det Danske Filminstitut (DFI) ifølge Politiken.

Udmeldingen kommer efter, at en rapport fra Aarhus Universitet har vist, at etniske minoriteter i højere grad oplever chikane, diskrimination eller uønsket seksuel opmærksomhed i den danske film-, tv- og teaterbranche.

"Jeg tør ikke på stående fod sige, hvornår det sker. Det skal vi tale med branchens organisationer om. Vi udelod det i første omgang, fordi det omkring etnicitet forholder sig sådan, at noget kan ses, og andet ikke kan," siger adm. direktør hos DFI, Claus Ladegaard, til avisen.

Samme rapport viste generelt omfattende problemer med seksuelle krænkelser i branchen, hvor næsten halvdelen af alle kvinder og en fjerdedel af alle mænd har haft oplevelser med uønsket seksuel opmærksomhed.

Det har bl.a. ført til en række initiativer fra Producentforeningen i samarbejde med tre andre organisationer i tv-, film- og teaterbranchen, der skal forhindre og forebygge sexisme og krænkende adfærd i branchen fremover.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs