MediaWatch

DR vil styrke dækningen af Rusland og flytter korrespondent til Moskva

I 13 år har DR ikke haft nogen fastboende korrespondent i Rusland eller omegn, men det laver mediehuset nu om på. Nuværende Rusland-korrespondent flytter fast til landet.

DR-korrespondent Matilde Kimer ser frem til at få et mere nuanceret billede af Rusland, når hun efter nytår flytter sin bopæl til landet. | Foto: Lau Kræn Svensson

DR styrker dækningen af Rusland samt nabolande som Ukraine og Hviderusland i det nye år, hvor Matilde Kimer flytter sin bopæl til Ruslands hovedstad Moskva. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Matilde Kimer har dækket det geografiske område i ti år for public service-huset, men har gennem årene været bosat i Hvidovre. Ønsket om at følge Rusland tættere ligger bag beslutningen om flytningen, lyder det fra DR's udlandschef, Niels Kvale.

"Vi har ikke haft en fastboende korrespondent i Moskva, siden Poul F. Hansen rejste hjem 2007. Men Rusland er et land af en størrelse og betydning, som vi mener, det er vigtigt at følge tæt. Landet befinder sig i en helt afgørende periode, hvor præsident Putin er i gang med at konsolidere sin magt, men samtidig bliver udfordret. Der er også en vigtig udvikling i gang i nabolandene - helt aktuelt i Hviderusland. Og så spiller Rusland også en stor rolle i forhold til Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik," siger han.

Ifølge Matilde Kimer giver det mulighed for at give en mere nuanceret dækning af Rusland og landene omkring, når man bor i området.

"Nuanceringen er vigtig. Hvis man kun modtager nyheder fra for eksempel USA om Rusland, bliver billedet nemt skævt. Derfor er det vigtigt at få information om Rusland fra Rusland, og det gøres nemmere med en repræsentant fra DR i Rusland, så det, der bliver rapporteret om, ikke allerede har været tygget og fordøjet én gang," siger Matilde Kimer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs