MediaWatch

Disney+ har mere end en halv million daglige seere i Norge

En måned efter lanceringen i Norden har den amerikanske streamingtjeneste Disney+ fået en daglig dækning på 11 pct. i Norge.  

Disney+ vinder frem efter en måned på det nordiske marked | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Siden Disneys streamingtjeneste Disney+ landede på det nordiske marked den 15. september har den på få uger fået stor rækkevidde på det norske tv-marked. Det skriver Kampanje.

Ifølge tal fra Kantar Gallup for uge 40 og 41 har Disney+ en daglig dækning i Norge på 11 pct., det svarer til 538.000 personer. Ugentligt samler streamingtjenesten mere end det dobbelte og har en rækkevidde på 23 pct.

"En så høj dækning er for mig personligt overraskende, men det kan være fordi, jeg ikke er så stor fan af Star Wars og tilsvarende film og serier, og hellere foretrækker at følge Premier League på TV 2 Sumo," siger forskningsleder i Kantar Gallup, Knut-Arne Futsæter til Kampanje.

I Danmark er der ikke tilsvarende måling af streamingtjenesternes dækning og derfor ikke tal på den foreløbige udbredelse. I

følge analyseinstituttet Mediavision har mere end hver 10. husstand i Norden købt abonnement på Disney+ siden lanceringen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs