MediaWatch

Journalister sender tre udtalelser til TV 2's ledelse

En generalforsamling hos DJ-medlemmer hos TV 2 har resulteret i tre henstillinger til selskabets ledelse.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Medlemmer af Dansk Journalistforbund ansat hos TV 2 besluttede på en generalforsamling torsdag at sende tre udtalelser til selskabets ledelse, skriver Journalisten.

De tre udtalelser handler dels om ligeløn og lige mulighed for avancement, dels om en opfordring til, at medarbejdere får plads i en ny styregruppe, som skal forbedre kulturen på TV 2, og dels om en opfordring til, at tillidsrepræsentanter får indblik i resultaterne af den eksterne undersøgelse af kulturen på TV 2.

Den eksterne undersøgelse blev sat i gang i september, efter særligt TV 2's nyhedsafdeling var centrum for kritik af arbejdskulturen. Det fik TV 2's ledelse til at iværksætte undersøgelsen, som løber over tre uger. Beslutningen imødekom samtidig et krav fra medarbejderne om en ekstern undersøgelse.

"Der er en utryghed og usikkerhed blandt de redaktionelle medarbejdere i forhold til, om TV 2's direktion og nyhedsledelse kan undersøge sig selv godt nok. Derfor har vi fremsat to krav, dels at der kommer en ekstern undersøgelse, dels at der bliver taget fat på den magtstruktur og hårde tone, der er i nyhedsafdelingen," sagde hovedtillidsmand på TV 2, Lennart Sten, til MediaWatch i den forbindelse.

Både TV 2's adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og bestyrelsesformand Jimmy Maymann har varslet et hårdt opgør med kulturen.

"Den måde, vi gør tingene på internt i dag, er ikke god nok. Det må vi konstatere. Det er derfor, vi har bragt eksterne kræfter ind for at endevende det. Vi vil til bunds i det her, og det kommer vi også. Der vil ikke være nogen hellige køer, og ingen er fredet. Ligegyldigt hvem du er i vores organisation, så er der nultolerance, hvis der kommer ting frem. Det er vi nødt til at gøre – at rydde op én gang for alle, så vi kan bevæge os fremad med en kultur, som alle kan stå inde for, og som er inkluderende," sagde Jimmy Maymann i slutningen af september til MediaWatch.

Bestyrelsesformand: Ingen er fredet i undersøgelse af kulturen på TV 2

TV 2-topchef lover livtag med kultur og hård tone i nyhedsafdelingen: "Vi er klar til at tage de opgør, der skal tages"

TV 2 hyrer advokatfirma til sexisme-undersøgelse 

Flere kvinder fortæller om sexisme-sag på TV 2 og kritiserer håndtering

Nyhedschef på TV 2 erkender problemer med mandsdomineret kultur efter stormøde 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs