MediaWatch

Regeringen i Norge sætter flere penge af til public service

Den norske public service-pendant til DR, NRK, får øget  finanseringen med 153 mio. norske kr., der er justeret efter pris- og lønudvikling. Samtidig opretholder Egmont-ejede TV 2 tilskuddet på 135 mio. norske kr.

Der sættes flere penge af til public service i Norge. | Foto: PR/TV 2 (Norge)

Den norske regering sætter 5,9 mia. norske kr., cirka 4 mia. kr., af til den norske public service-station NRK på næste års budget. Det skriver Kampanje. Bevillingen er en stigning på 153 mio. norske kr., cirka 104 mio. kr., i forhold til 2020 og ligger i tråd med det norske Stortings beslutning om at justere NRKs økonomiske ramme for årene 2020 til 2022 i takt med pris- og lønudvikling, men minus et effektiviseringskrav på en halv procent.

Regeringen sætter samtidig 135 mio. norske kr., cirka 92 mio. kr., af til norske TV 2, der er ejet af Egmont, som tilskud til at opfylde den public service-forpligtelse, TV 2 har på nyhedsformidling i Norge.

Mediestøtten til aviser og nyhedsmedier fastsættes til 428,5 mio. norske kr., cirka 290 mio. kr., hvilket er på linje med støtten i år. Der er dog reguleret for pris- og lønudvikling.  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs