MediaWatch

DFI: Branchen skal forebygge Fayyad-sager uden strammere regler fra Christiansborg

Dansk Filminstituts direktør mener ikke, der er brug for skærpede krav for tildeling af støtte til producenter. Det siger han efter sagen om den syriske filminstruktør Feras Fayyad, som er anklaget for at have krænket tidligere medarbejdere.

Der skal ikke strammere regler fra Christiansborg til for at komme sager som den med Feras Fayyad til livs, mener Claus Ladegaard. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I kølvandet på sagen om den syriske filimstruktør Feras Fayyad, som i den seneste tid bl.a. har været centrum i en sag om seksuel krænkelse af tidligere medarbejder, ser Claus Ladegaard, direktør i Dansk Filminstitut (DFI), ikke skærpede krav for tildeling af støtte som vejen til forebyggelse. Det siger han til Politiken.

DFI, som tidligere har ydet støtte til Feras Fayyad, stiller i forvejen krav til producenter, som får støtte, og Claus Ladegaard ser nødigt en situation, hvor der fra politisk hold kommer flere og strammere regler for at tildele støtte på området.

"Det gør jeg faktisk ikke. Skulle vi både være filminstitut og filmpoliti, ville vi have en udfordring, jeg ikke er sikker på vil være tjenlig. Og jeg tror faktisk, branchen kan gøre noget ved de her sager fremadrettet. Ved at tale om dem og forebygge dem. Dette må være vores rolle," siger Claus Ladegaard.

Medieorganisationen International Media Support (IMS) har droppet alt fremtidigt samarbejde med Feras Fayyad på grund af den aktuelle situation.

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs