MediaWatch

Sexisme-undersøgelse hos TV 2 Fyn peger på problemer med kulturen

En undersøgelse af sexisme hos TV 2 Fyn viser, at 40 pct. af medarbejderne har oplevet krænkende adfærd. Opstramning af politikker, ny struktur og ændring af kulturen er vejen frem, lyder det fra direktør.

Foto: Louise Koustrup

Hos TV 2 Fyn peger en undersøgelse af sexisme på arbejdspladsen på problemer med kulturen, efter 40 pct. af medarbejderne har svaret, at de har oplevet krænkende adfærd. Det skriver Journalisten.

Næsten hver femte, 19 pct., svarer, at de har oplevet uønskede bemærkninger om udseende eller krop, 17 pct. har oplevet stødende sexistiske bemærkninger, og næsten hver tiende, 9 pct., har oplevet berøringer, der gjorde dem utilpasse.

TV 2 Fyn har selv omtalt undersøgelsen, og adm. direktør for TV 2-regionen, Esben Seerup, oplyser, at der siden begyndelsen af september har været fokus på området.

"Vi strammer op på alle vores politikker, vi laver en ny struktur, og vi har allerede en masse ideer til, hvilke procedurer vi kan lave. Og så kommer det sværeste af det hele, nemlig at vi skal til at arbejde med vores kultur. Og det er os alle sammen her på TV 2 Fyn, uanset hvem vi er," siger Esben Seerup til TV 2 Fyn.

TV 2 Fyn er en blandt mange virksomheder i mediebranchen, der har i gang sat undersøgelser af sexisme. Også hos bogbranchen vil man undersøge problemerne med sexisme, ligesom man hos Egmont Publishing også har sat gang i en spørgeundersøgelse blandt medarbejderne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs