MediaWatch

Ansatte hos lukket biografkæde risikerer ikke at få løn

Lukning af biografkæde med base i Storbritannien sætter størstedelen af medarbejderne i risiko for ikke at modtage løn.

Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix

I lyset af coronanedlukninger kan medarbejdere hos Cineworld i Storbritannien risikere ikke at modtage løn fra torsdag. Biografkæden har i denne uge meddelt om midlertidig nedlukning, og det kan koste 5500 job, skriver The Guardian.

Ifølge mediet er det Cineworlds ansatte, der er ansat på en nul-timerskontrakt, der er i risiko for ikke at modtage løn. Men det gælder angiveligt størstedelen af medarbejderne hos biografkæden.

Biografkæden vil allerede torsdag i denne uge lukke sine 536 Regal-biografer i USA og sine 127 biografer i Storbritannien på ubestemt tid. Cineworlds beslutning er truffet, efter at det fredag i sidste uge kom frem, at den 25. i rækken af James Bond-film endnu en gang er udskudt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs