MediaWatch

Medieorganisation stopper potentielt arbejde med anklaget filminstruktør

Efter anklager om seksuelle krænkelser begået af filminstruktør Feras Fayyad slår medieorganisation bremserne i for alt potentielt samarbejde med instruktøren.

Syriske filminstrultør Feras Fayyad. | Foto: Thomas Lohnes/AFP/Ritzau Scanpix

Hos medieorganisationen International Media Support (IMS), der bl.a. har støttet den syriske filminstruktør Feras Fayyads dokumentarfilm "The Last Men in Aleppo" og "The Cave", har den aktuelle situation, hvor instruktøren er beskyldt for krænkelser over for en tidligere medarbejder, sat en stopper for alt potentielt samarbejde med Feras Fayyad i fremtiden. Det skriver Kulturmonitor.

Dog har filminstruktøren en kommende dokumentarfilm undervejs, som allerede er støttet af IMS, men organisationens kommunikationschef oplyser, at der ikke vil blive indgået samarbejde fremover.

"Vi støttede filmen med knap 100.000 kr. til research og produktion sidste år. Vi har ikke flere penge eller engagement i filmen og vil på baggrund af de senest fremkomne fakta om Feras Fayyad ikke indgå et samarbejde igen," skriver kommunikationschef, Line Grove Hermansen, til Kulturmonitor.

Producentforeningen, Dansk Teater, Danske Filminstruktører og Dansk Skuespillerforbund besluttede i kølvandet på Metoo-bevægelsen, der begyndte i USA for snart tre år siden, at sætte en undersøgelse af sexisme i branchen i gang. Aarhus Universitet står for undersøgelsen, der har været undervejs i et stykke tid, men snart forventes afsluttet, lød det tidligere fra Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov, til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs