MediaWatch

Danske Medier: Åbenhed om fratrædelser efter chikanesager er en bumpet vej

Der ligger både kutyme på arbejdsmarkedet og jura bag, når det ikke fremgår, hvis en fyring skyldes en sag om chikane eller sexisme. Skal det ændres, kræver det grundig gennemtænkning, siger adm. direktør for Danske Medier.

Louise Brincker, adm. direktør, Danske Medier. | Foto: Thomas Tolstrup

Det er ikke bare manglende øje for sexismen i det daglige arbejde på redaktionerne, der har ramt ledelserne i mediehusene i løbet af de seneste ugers debat. Også håndteringen af de sager, der bliver meldt ind og behandlet, og som ender i en afskedigelse, har mødt kritik fra flere sider, fordi det ikke bliver meldt åbent ud, hvad der er årsagen til afskeden. I stedet bliver det tilskrevet overordnede termer såsom ledelsesmæssige overensstemmelser.

På TV 2 har adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen luftet en ændring i den tilgang, ligesom også chefredaktør for TV 2 News, Ulla Pors Nielsen, i søndagens udgave af magasinet "Presselogen" på netop TV 2 News sagde, at hun mente, det var værd at overveje en større åbenhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs