MediaWatch

Canadisk tv-serie gør rent bord ved Emmy-uddeling

Netflix-serien "Schitt's Creek" løb med alle priserne i komediekategorien ved nattens Emmy Awards.

Her ses medvirkende og skabere af "Schitt's Creek" ved sidste års Emmy-prisuddeling. | Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix

Den canadiske tv-serie "Schitt's Creek" vandt alle priserne i kategorien komedie ved årets Emmy-uddeling natten til mandag dansk tid.

Hele ni Emmy-statuetter blev det således til.

Catherine O'Hara løb med prisen for bedste kvindelige skuespiller i en komedieserie for sin rolle i "Schitt's Creek", mens O'Haras kollega Eugene Levy fik prisen for bedste mandlige skuespiller i samme serie.

"Dette er fuldstændig overvældende," sagde Daniel Levy, Eugene Levys søn, som vandt for både at have skrevet og instrueret serien, ligesom han vandt prisen for bedste mandlige birolle i en komedieserie.

Daniel Eugene modtog sine priser fra en restaurant i Canadas hovedstad, Ontario, hvor flere andre skuespillere fra "Schitt's Creek" var samlet iført mundbind.

Serien, der i Danmark kan ses på streamingtjenesten C More, følger en velhavende familie, som havner i økonomisk krise og bliver tvunget til at bo på et nedslidt hotel.

Annie Murphy vandt prisen for bedste kvindelige birolle.

"Schitt's Creek" vandt også prisen for bedste komedieserie.

Årets Emmy Awards, der fejrer det bedste i amerikansk tv, foregik virtuelt som følge af coronapandemien.

Det betød, at mange af de store stjerner deltog via video fra deres hjem og baghaver, mens komiker Jimmy Kimmel styrede showet fra en stort set tom sal i Los Angeles.

Serien "Watchmen" var nomineret til hele 26 priser og vandt i alt 11 af slagsen.

Superhelteserien løb blandt andet med prisen for bedste miniserie samt prisen for bedste skuespiller og bedste skuespillerinde i en miniserie eller film.

"Watchmen" er baseret på en tegneserie af samme navn og blev første gang vist på HBO i oktober sidste år.

Den fokuserer på problemstillinger såsom racisme og politivold.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs