MediaWatch

Filmfolk vil have kompensation for Kulturministeriets biograffejl

Det har ifølge filmaktører kostet flere af sommerens danske premierefilm billetindtægter, at biograferne ved en fejl ikke var omfattet af regeringens sommerrabatordning.

"Undtagelsen", der er baseret på Christian Jungersens roman af samme navn, havde premiere i begyndelsen af juli | Foto: PR/SF Studios/Fridthjof Film

Kulturministeriet bør kompensere ikke bare biografer, men også filmproducenter, efter ministeriet har overset, at biograferne kunne have været omfattet af regeringens rabatordning, der gav kulturinstitutioner mulighed for at sælge billetter til halv pris. Det mener flere filmaktører, skriver Kulturmonitor.

"Man bør simulere hele den situation, hvor biograferne havde været en del af rabatordningen. På den baggrund bør man give de enkelte film et tilskud, der svarer til halvdelen af de billetindtægter, der er blevet genereret henover sommeren,” siger Ronnie Fridthjof, tidligere filmproducent og i dag direktør for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, til Kulturmonitor.

Det Danske Filminstitut (DFI) bekræfter over for mediet, at billetsalget til danskproducerede premierefilm som "Undtagelsen", som Ronnie Fridthjof har produceret, og "The Kindness of Strangers" har underpræsteret "væsentligt" i sommer i forhold til det forventede.

Biografer ønsker økonomisk håndsrækning efter fejllæsning i Kulturministeriet

Joy Mogensen erkender: Biografer burde have været en del af sommerpakken 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs