MediaWatch

Filmfolk vil have kompensation for Kulturministeriets biograffejl

Det har ifølge filmaktører kostet flere af sommerens danske premierefilm billetindtægter, at biograferne ved en fejl ikke var omfattet af regeringens sommerrabatordning.

"Undtagelsen", der er baseret på Christian Jungersens roman af samme navn, havde premiere i begyndelsen af juli | Foto: PR/SF Studios/Fridthjof Film

Kulturministeriet bør kompensere ikke bare biografer, men også filmproducenter, efter ministeriet har overset, at biograferne kunne have været omfattet af regeringens rabatordning, der gav kulturinstitutioner mulighed for at sælge billetter til halv pris. Det mener flere filmaktører, skriver Kulturmonitor.

"Man bør simulere hele den situation, hvor biograferne havde været en del af rabatordningen. På den baggrund bør man give de enkelte film et tilskud, der svarer til halvdelen af de billetindtægter, der er blevet genereret henover sommeren,” siger Ronnie Fridthjof, tidligere filmproducent og i dag direktør for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, til Kulturmonitor.

Det Danske Filminstitut (DFI) bekræfter over for mediet, at billetsalget til danskproducerede premierefilm som "Undtagelsen", som Ronnie Fridthjof har produceret, og "The Kindness of Strangers" har underpræsteret "væsentligt" i sommer i forhold til det forventede.

Biografer ønsker økonomisk håndsrækning efter fejllæsning i Kulturministeriet

Joy Mogensen erkender: Biografer burde have været en del af sommerpakken 

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs