MediaWatch

TV 2 viser Mikael Bertelsen-interview med Bent Fabricius-Bjerre

Inden sin død medvirkede Bent Fabricius-Bjerre i et interview med journalisten Mikael Bertelsen, der som en del af konceptet først skulle vises efter komponistens død. Programmet er nu programsat.

Foto: Anders Lindved/TV 2

Komponisten, musikeren og forretningsmanden Bent Fabricius-Bjerre, der gik bort tirsdag i en alder af 95 år, bliver hovedpersonem i det første portrætinterview, som TV 2 viser fra journalisten Mikael Bertelsens "hemmelige" tv-eksperiment.

Det sker mandag 3. august, hvor TV 2 bringer portrætprogrammet "Bent Fabricius-Bjerre – Det sidste ord", oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Interviewet er en del af et større interviewprojekt, som den tidligere kanalchef på Radio24syv gennemfører i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og TV 2. Her interviewer Mikael Bertelsen i al hemmelighed en række kendte danskere, der har sat deres aftryk på dansk kultur og samfundsliv, med den væsentlige præmis, at optagelserne først vises efter interviewpersonernes død. Indtil da opbevares optagelserne, der har karakter af et offentligt farvel, i Det Kongelige Biblioteks arkiv.

"Interviewet og Mikael Bertelsens projekt lever på alle måder op til TV 2's ambitioner om, at vi deler de store øjeblikke og samler danskerne. Både i dag og for eftertiden. Programmerne giver stof til eftertanke, for kan vi egentlig selv svare klart, hvis vi bliver spurgt, om hvem vi er, og hvad vi ønsker, der skal stå tilbage? Samtidig vil disse interviews være med til at aftabuisere døden, som mange har svært ved at tale om," siger TV 2's programdirektør, Lotte Lindegaard, i pressemeddelelsen.

Ifølge Mikael Bertelsen var Bent Fabricius-Bjerre en af de første, han kontaktede om projektet.

Mikael Bertelsen har tidligere fortalt om konceptet i MediaWatch' mediemagasin Q&co, som kan høres her.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere