MediaWatch

Undersøgelse: Tv ses stadig som det mest troværdige nyhedsmedie

Danskerne foretrækker stadig tv, når det gælder formidling af nyheder og baggrund, og vurderer samtidig tv som det mest troværdige medie. Når det gælder information om lokale nyheder, er der imidlertid sket et skifte, fremgår det af en rapport.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Når danskerne skal følge med i nyheder og baggrund, fortrækker langt de fleste fortsat at gøre det på tv'et. Det fremgår af Slots- og Kulturstyrelsens rapport "Mediernes udvikling i Danmark 2020".

69 pct. foretrak i 2019 tv for at følge trop i strømmen af nyheder og baggrundsstof, mens 46 pct. foretrak de landsdækkende dagblades og nyhedsmediers hjemmesider. 39 pct. ville helst lytte til radio og 23 pct. foretrak Facebook. Selv om tallene for de fleste kanaler - undtagen nyhedsmediernes hjemmesider - er faldet siden 2014, hvor 83 pct. foretrak tv, er det altså stadig fjernsynet, der har førertrøjen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs