MediaWatch

Discovery varsler søgsmål mod den norske stat for forbud mod spilreklamer

Et kommende forbud mod reklamer for spil på tv og udenlandske streamingtjenester i Norge møder modstand fra Discovery, som varmer op til et sagsanlæg mod staten.

Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Ritzau Scanpix

Discovery Networks varsler nu en retslig prøvning af den norske stats skridt mod at forbyde spilreklamer på streamingtjenester og tv-kanaler, som er forankret i udlandet. Det skriver Kampanje.

"Den vedtagne lovændring er efter vores mening i strid med AVMS-direktivet (EU-mediedirektiv, som Norge har tilsluttet sig, red.), og dertil giver den norske distributører et redaktøransvar, de hverken skal eller kan have," siger Espen Skoland, nordisk kommunikationsdirektør i Discovery og operativ leder af Discovery i Norge, til Kampanje.

Den norske lovgivning træder i kraft næste år og er skruet sådan sammen, at tv-distributører og internetleverandører bliver gjort ansvarlige for, at spilreklamer ikke finder vej til slutbrugerne. Princippet er ellers, at tv-stationer, som sender fra udlandet, følger reklamereglerne i det land, som de sender fra. Men det princip vil Norge altså omgå ved at flytte forpligtelsen til distributørerne af tv-kanalerne.

Fra den norske regering lyder det, at man har noteret sig Discoverys varsel om et søgsmål.

"Departementet har taget varslet til efterretning og henviser til, at bestemmelsens forhold til EØS-retten blev grundigt vurderet i det lovforberedende arbejde, som konkluderede, at staten har et EØS-retsligt råderum til at indføre nationale regler på dette område," lyder det fra Kulturministeriets chef for medier og kunst, Christine Hamnen, til Kampanje.

Discovery Networks og Nordic Entertainment Group, Nent, har længe kæmpet imod den norske lovgivning mod reklamer for udenlandske spiludbydere på kanaler henvendt til et norsk publikum. Både Nent og Discovery sender på britisk licens i dag og har tidligere udtalt, at loven kan få konsekvenser for udbuddet af tv-kanaler i Norge.

Herhjemme sendes en række tv-kanaler såsom Nents og Discoverys kanaler samt Xee, som Yousee og Fox står bag, fra udlandet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere