MediaWatch

Divisionsforeningen vil fløjte Superligaen i gang igen i maj - uden publikum

Divisionsforeningen mener, at det er realistisk at gennemføre sæsonen inden august - men for tilskuertomme tribuner.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er efter regeringens udmelding mandag aften realistisk at gennemføre sæsonen og få afviklet samtlige kampe i Superligaen - uden tilskuere på lægterne vel at mærke.

Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Her fremlægger Divisionsforeningen tre scenarier for, hvordan det kan lade sig gøre. Alle med opstart i maj. I de tre scenarier bliver både Superligaen og den danske pokalturnering spillet færdig inden udgangen af juli.

Tidligst 15. maj vil bolden igen rulle. Alternativt vil den bedste danske fodboldrække blive sat i gang enten 24. eller 31. maj.

I de tre scenarier bliver både Superligaen og den danske pokalturnering spillet færdig inden udgangen af juli, ligesom der er indlagt en opstartsperiode med plads til fysisk genopbygning og holdtræning, inden de første kampe fløjtes i gang i maj. Planen er derefter, at næste sæson vil blive startet op i begyndelsen af september med fans på tribunerne, lyder det fra Divisionsforeningen.

"Myndighederne har lavet en plan for langsom genåbning af Danmark, og den plan indretter vi selvfølgelig den professionelle klubfodbold efter," siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i pressemeddelelsen.

"Mange klubber har haft hjemsendt ansatte - både spillere og øvrigt personale. En del klubber er allerede begyndt med træning i mindre grupper. Det kommer gradvist til at blive forøget, og så kan vi forsvarligt begynde at afvikle kampe igen i anden halvdel af maj måned."

Tv-rettighederne til Superligaen ligger primært hos Nordic Entertainment Group (Nent), der har to tredjedele, mens Discovery Networks har den sidste tredjedel.

I midten af marts valgte Uefa at udskyde EM i fodbold til 2021 på grund af coronavirus. Det gav samtidig mere luft til, at de nationale ligaer, der er blevet udsat på grund af corona, kunne blive afviklet med forsinkelselse hen over sommeren.

Nent aner flere tilskuerforladte tv-kampe

Superligaklubber tror på gennemførsel af ligaen - men afventer Divisionsforening

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere