MediaWatch

Rettighedsalliance oplever mere ulovlig streaming under coronakrisen

Streaming af film, tv og bøger er strøget i vejret i løbet af de sidste tre uger under coronakrisen i Danmark, fortæller interesseorganisation, som repræsenterer danske rettighedsindehavere fra bl.a. filmbranchen.

Foto: Kham/Reuters/Ritzau Scanpix

Siden statsministeren 11. marts annoncerede en delvis nedlukning af samfundet for at forhindre smittespredning af covid-19, er forbruget af ulovligt streamingindhold steget markant. Det oplyser Rettighedsalliancen til Kulturmonitor.

Interesseorganisationen har registreret en stigning i Google-søgninger på ulovlige tjenester, og gennem søgemaskinen FilmFinder.dk, der er implementeret i blokeringsskilte på de ulovlige tjenester, har man oplevet en stigning i besøgstallet på 36 pct. i den pågældende periode. 

"Konsekvenserne er, at de kreative går glip af indtægter, som de skulle have haft, hvis forbruget var sket på lovlige tjenester. I denne tid, hvor biograferne er lukkede og filmproduktioner er sat i stå med mere, er indtægterne fra det lovlige brug særlig vigtige. Det er så vigtigt, at det ulovlige marked ikke får lov til at underminere de indtægter, der trods alt i denne tid kommer fra lovligt forbrug af onlinetjenester," siger direktør i Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, til Kulturmonitor.

Rettighedsalliancen er interesseorganisation for flere end 100.000 danske rettighedshavere fra film-, musik-, tekst,- billed- og designbranchen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs