MediaWatch

Journalistforbundet uddeler rettighedsmidler før tid

Som en hjælp til økonomisk trængte medarbejdere i film- og tv-branchen har Dansk Journalistforbund sat turbo på fordeling af midler fra ophavsretsfond.

Lærke Posselt/Ritzau Scanpix
Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Dansk Journalistforbunds ophavsretsfond har besluttet at uddele midler til rettighedshavere før planlagt, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Der er tale om udbetalinger for op mod 17 mio. kr. Godt halvdelen af pengene ville også under normale omstændigheder være klar til at blive udbetalt nu, mens den resterende del af pengene er blevet fremskyndet. Det er tænkt som en hjælp til rettighedshavere, der er økonomisk trængte som følge af coronasituationen.

"Vi var helt klar over, at pengene ville falde på et tørt sted hos mange inden for film- og tv-området, så derfor prioriterede medarbejderne denne opgave højt og satte ekstra fart på sagsbehandlingen," siger Peter Reich, økonomichef hos Dansk Journalistforbund, til forbundets hjemmeside.

Pengene fordeles til et sted mellem 2000 og 2500 rettighedshavere, og midlerne fordeles til blandt andet journalister, tekstere, fotografer, tegnere og layoutere. Ophavsretsbetalingen kommer primært fra Copydan og fra aftaler om videreudnyttelse af indhold, som er en del af overenskomsterne indgået af Dansk Journalistforbund.

Alt i alt modtager ophavsretsfonden mellem 40 og 60 mio. kr. årligt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere